Într-o societate marcată puternic de efectele tranziţiei economice şi politice, dar şi de devalorizarea virtuţiilor umane, dezvoltarea unei Lupte Naţionale „Voievod” în Republica Moldova a devenit indispensabilă. În mod special pentru tânăra generaţie, „dezarmată” în faţa noilor ocurenţe sociale, lipsite de coeziune, generatoare de neîncredere, temeri, şi frică. În asemenea condiţii educarea unei generaţii puternice şi optimiste este o sarcină dificilă de realizat. Fenomenul este mult mai grav decât pare la prima vedere - un popor slăbit spiritual, este o naţiune dispersată şi influenţabilă, care la rândul ei, reprezintă un obstacol de neînvins în calea progresului unei ţări. Ori, noi ne dorim un stat puternic, creator de bunuri intelectuale, spirituale şi morale de prestanţă, în egală măsură, la nivel naţional şi internaţional. Meritul Luptei Naţionale „Voievod” constă în faptul că şi-a asumat exigenta responsabilitate de a instrui o generaţie redutabilă, în spiritul solidarităţii şi patriotismului, indiferent de etnie, capabilă să făurească un nume distins Republicii Moldova prin atitudine, comportament, acţiuni şi bineînţeles, performanţe sportive. Înregistrarea Federaţiei Internaţionale „Voievod” , după mai multe încercari şi eforturi investite, este o dovadă a faptului că valorile promovate de Lupta Naţională „Voievod” de mai bine de şase ani sunt reale şi capabile să ne aducă recunoaşterea pe plan internaţional. Nu este imposibil să devii imbatabil, mai greu însă e să cultivi această voinţă. Iar noi vom fi mereu alături de toţi cei care-şi doresc atingerea unei asemenea performanţe.Fondatorul luptei naţionale „Voievod”(2002): Nico­lae Pascaru, campion european la Taekwondo
Slogan: „Putere şi Tradiţie”
Stil: strategii de lupte inspirate din folclorul auto­hton, tradiţii şi datini naţionale: piedica, smuncirea şi ciobăneasca (aruncarea peste cap ).
Caracteristicile stilului: sistem de lupte corp-la-corp, iniţiat în procesul fuziunii stilului K-1, Kick-Boxing şi a complexului de lupte CAMPO
Avantaje: consolidarea fizică şi morală a sportivilor
Distincţii: 2002 – 2008: peste 40 medalii de aur, circa 40 medalii de argint, 11 medalii de bronz, aproximativ 60 de cupe şi locuri premiante.


Obligaţii faţă de societate

Nu doar antrenamentele şi competiţiile ocupă agenda voievozilor. Deja de câţiva ani, cu susţinerea fondului de binefacere «Единодушие», Federaţia îi ajută pe sportivii eminenţi, în mod special pe cei din familii defavorizate. Totodată, voievozii se străduie să-i încadreze în procesul educaţional-sportiv pe copiii orfani, sau pe cei din familii social-vulnerabile, pe copiii străzii şi cei ce se află la evidenţa poliţiei. Astfel, printr-un şir de acţiuni şi activităţi se încearcă de a le cultiva un mod de viaţă sănătos şi frumos, şi de a-i integra în societate.

 • Voteaza Cel mai bun sportiv
 • Campania Noi - moldovenii
 • Bogdania.MD

 • Voievod inscriere
 • orarul antrenamentelor
 • Parteneri

 • Controlul medical
 • Guvernul Tinerilor din Republica Moldova
 • orarul antrenamentelor
 • WTKA
 • Acte de caritate